Aktuality
Nakupujem z domu - katalóg internetových obchodov
Kalendár akcií Diskusné fórum
In-Počasie SK

Slovakia Ring odštartoval MOTOCh

May 2017
3
Kategória Motošport, napísal Redakcia, 6082 zobrazení, hodnotenie: 0,

Obrázok k článku
Posledný aprílový víkend sa na Slovakia Ringu niesol v znamení prvého podujatia nového motocyklového šampionátu MOTOCh a IMRC Cupu. Okrem medzinárodného hodnotenia sa na mieste bojovalo aj o body do národných šampionátov Českej republiky a Slovenska.

Obrázok k článku
Množstvo napínavých súbojov, vydarené počasie a podľa slov samotných pretekárov aj výborná organizácia, to všetko sprevádzalo podujatie, ktoré si prítomní diváci užili aj vďaka tomu, že sa darilo domácim pretekárom. Na podujatí šlo o poriadny bodový prídel do hodnotenia seriálu, keďže na jazdcov čakali dvoje pretekov.

Obrázok k článku
Diváci mali jedinečnú príležitosť vidieť na vlastné oči veľkú slovenskú nádej, 11-ročného Michala Búlika, ktorý inak úspešne štartuje v španielskom šampionáte. Mladý pretekár na Slovakia Ringu v sobotu aj nedeľu celkom ovládol preteky triedy Moto3/125GP, no za ním sa po oba dni odohrávali krásne súboje českých pretekárov, Oldřicha Podlipného, Michala Savinkova a Jana Novotného, ktorí si počas víkendu aj podelili zostávajúce miesta na stupňoch víťazov.

Obrázok k článku
Český jazdec Radek Lamich pre zmenu dominoval v oboch pretekoch triedy 125 Sport Production. V sobotu druhý, domáci jazdec, Peter Rauch, nedeľné preteky pre pád nedokončil a z druhého miesta sa tak radoval rovnako domáci Michal Puškár sr., ktorý bol v sobotu tretí. V nedeľu vedúcu dvojicu na pódiu doplnil Čech Petr Endršt.


Obrázok k článku
Silné zážitky priniesli divákom preteky novej triedy Stocksport 300, v ktorých videli vyrovnané súboje v rámci celého štartového poľa a v sobotu aj strhujúci boj o víťazstvo medzi Slovákom Petrom Kačabom a českým jazdcom Jiřím Nespěšným, ktorý doslova v posledných centimetroch pretekov vyznel v prospech Nespěšného. V nedeľu sa Kačabovi podarila odplata a tentoraz zaslúžene zvíťazil práve on. Tretie miesto po oba dni získal český pretekár Vojtěch Schwarz, ale mal sa čo oháňať. V oboch prípadoch totiž musel o výsledok tuho bojovať so svojimi krajanmi, keď v sobotu na jeho štíte skončil Jakub Machů a v nedeľu Václav Rumlena.

Oboje pretekov triedy Supersport celkom ovládol český jazdec Michal Chalupa, rovnako s istotou si v oboch prípadoch druhé miesto vyjazdil jeho krajan Tomáš Šubrt. V sobotu tretí Rostislav Chladek v nedeľu neštartoval a dvojicu Chalupa, Šubrt na pódiu doplnil Poliak Jaroslaw Chomicz.

Obrázok k článku
Preteky triedy Superstock 1000 priniesli veľa radosti domácim fanúšikom. Jaroslav Černý totiž zvíťazil v sobotu aj nedeľu, pričom v prvých pretekoch zvádzal tuhý boj s českým pretekárom Michalom Práškom. Ten sa v sobotu na domáceho jazdca pokúsil zaútočiť ešte v poslednej zákrute pred cieľom, no jeho snaha skončila pádom, ktorý ho však našťastie nevyradil z nedeľňajších pretekov, v ktorých skončil na druhom mieste. O zostávajúce miesta na pódiu sa počas víkendu podelili českí pretekári, Ladislav Chmelík (2. a 3. miesto) a v sobotu tretí Václav Bittman.

Napriek tomu, že 15. mája oslávi ešte len 18. narodeniny, ovládol Rakúšan Kevin Sieder prvé preteky triedy Superbike a nebyť nedeľného pádu v druhých pretekoch, kedy mal opäť suverénny náskok, mohol si zo Slovakia Ringu odniesť plný počet bodov. Takto víťazstvo v druhých pretekoch daroval českému jazdcovi Václavovi Rumlenovi, ktorý bol v sobotu druhý. Tretí jazdec hodnotenia sobotných pretekov, Čech Miloš Čihák v nedeľu rovnako ako Sieder spadol a Rumlenu tak na pódiu doplnili krajania Stanislav Polák a Richard Balcar.

Obrázok k článku
Jazdci IMRC Cupu odjazdili svoje preteky v nedeľu. V triede do 600 cm3 podal výborný výkon suverénny víťaz Slovák Dušan Kovarík, no obdiv si zaslúži aj v druhý v cieli, rovnako domáci jazdec Milan Murgaš, ktorý štartoval so zdravotným hendikepom. Tretie miesto na pódiu vybojoval Čech Michal Posák. Aj v triede nad 600 cm3 zostalo víťazstvo na Slovensku, a to vďaka Jurajovi Knezovičovi, ktorého na pódiu doplnili Zbyněk Čech z ČR a Rakúšan Herbert Polzleitner.



Nasledujúce podujatie šampionátu MOTOCh a IMRC Cupu sa uskutoční 19.-21. mája na maďarskom Pannonia-ringu.

Kompletné výsledky víkendových pretekov nájdete tu

Zdroj: TS Motomedia Agency

Počet hlasov: 0
Prihlásení užívatelia môžu ohodnotiť tento článok!   Páči sa mi

Galéria

Slovakia Ring odštartoval MOTOCh Slovakia Ring odštartoval MOTOCh Slovakia Ring odštartoval MOTOCh Slovakia Ring odštartoval MOTOCh Slovakia Ring odštartoval MOTOCh Slovakia Ring odštartoval MOTOCh Slovakia Ring odštartoval MOTOCh

Najnovšie články z kategórie Motošport

Marquez potvrdil svoju dominanciu v Španielsku
Tri víťazstvá po sebe v meste Aragon a 72-bodové vedenie na šampionáte po 14 z 19 pretekov sezóny... aj tak vyzerala úspešná nedeľa na Španielovej domácej pôde. Líder šampionátového ...
30.9.2018 16:22, yurimy, 13950 zobrazení
Búlik v príprave na sezónu v Cartagene
Juniorský reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, pokračoval v príprave predsezónnym testom na španielskom okruhu Cartagena. Michal a jeho nový tím FAU55 RACING zahájili testovací program pred ...
1.3.2018 10:23, Redakcia, 13837 zobrazení
Michal Búlik v 2018 za tím vicemajstra sveta
Mladý reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, bude i v sezóne 2018 pretekať v prestížnom európskom seriáli RFME Campeonato de Espaňa de Velocidad, v triede Moto4. Dôležitá zmena pre Miška nastane ...
8.12.2017 10:02, Redakcia, 14228 zobrazení
O víťazovi MotoGP sa rozhodne na VC Valencie
Úradujúci šampión Marc Marquez sa na práve prebiehajúcej VC Valencii musí postaviť zoči-voči čiernemu koňovi Andreovi Doviziosovi, ktorý za ním zaostáva iba o 21 bodov. Podarí sa Marquezovi ustrážiť si ...
11.11.2017 12:58, yurimy, 15823 zobrazení
Búlikove úspešné zakončenie víkendu
Záverečné podujatie Majstrovstiev SR a ČR v cestných pretekoch motocyklov sa odohralo na domácom okruhu Slovakia Ring. 11-ročný Michal Búlik, ktorý inak preteká v majstrovstvách Španielska, do pretekov nastúpil so ...
10.10.2017 15:13, Redakcia, 14251 zobrazení

Diskusia

Diskusia zatiaľ nieje vytvorená

Prispievať do fóra môže len registrovaný užívateľ


Kontakt   |   Obchodné podmienky   |   Ochrana osobných údajov   |   4 registrovaných online