Aktuality
Nakupujem z domu - katalóg internetových obchodov
Kalendár akcií Diskusné fórum
In-Počasie SK

Búlikove úspešné zakončenie víkendu

Oct 2017
10
Kategória Motošport, napísal Redakcia, 13888 zobrazení, hodnotenie: 0,

Obrázok k článku
Záverečné podujatie Majstrovstiev SR a ČR v cestných pretekoch motocyklov sa odohralo na domácom okruhu Slovakia Ring. 11-ročný Michal Búlik, ktorý inak preteká v majstrovstvách Španielska, do pretekov nastúpil so svojim tréningovým motocyklom Moriwaki. Hneď v prvom a tak isto aj v druhom piatkovom voľnom tréningu, sa na motocykli objavila záhadná porucha. Prejavovala sa v každej jazde a znemožňovala dokončiť čo i len jeden plný okruh. Mechanici si lámali hlavy, kontrolovali a znova prechádzali všetky časti, ktoré pripadali do úvahy ale problém sa opakoval.

Obrázok k článku
V sobotu už boli v programe kvalifikačné tréningy a prvé preteky a tím stále nevedel, či Miško bude do nich môcť nastúpiť.
V meranom tréningu odišiel našťastie aspoň jedno merané kolo, ktorým sa kvalifikoval do predposledného radu, na 19. pozíciu.
V prestávke sa systém opäť rozobral, prekontroloval, prečistil a vyskúšal. Na stojane motor bežal.

Smola ale pokračovala i v prvých pretekoch. Problém sa prejavil už priamo na štarte. Miško mohol už len zdvihnutými rukami signalizovať problém a musel byť z gridu odtlačený na pitlane. Ani tam sa mechanikom nepodarilo motorku nahodiť, čo znamenalo predčasný koniec.
Nevzdali sme sa, chalani ďalej pracovali a snažili sa motocykel priviesť k rozumu.
K nášmu mechanikovi Edovi sa pridali i chlapci z tímu Moto LG Ducati, Pepe a Rišo a tiež šéf tímu Ducati pán Ľuboš Gréč. Mnohohodinový maratón sa skončil asi o pol jedenástej večer, keď motor Moriwaki bezchybne bežal na stojane v našom boxe.

Či to tak bude i pri záťaži na trati sme si overili až v rannom warm upe, keď Michal konečne odjazdil celých 20 minút.
Obrázok k článkuObrázok k článku
Druhé preteky sa Miškovi vydarili.
Keďže neabsolvoval sobotňajšie preteky, musel štartovať z posledného radu, z 21. miesta 24-členného poľa pretekárov. Na štarte perfektne zareagoval na svetlá a už do prvej zákruty sa mu podarilo výrazne posunúť vpred. Cieľom prvého okruhu prechádzal na 8. mieste a posúval sa ďalej. O tri kolá už bol štvrtý a po výpadku súpera sa posunul o priečku vyššie. Cupová Moriwaki má slabší motor a na súperov na špici už nestačila. Kontroloval si teda tretiu pozíciu, na ktorej i prešiel cieľom. Po pretekoch Michal dostal 25-sekundovú penalizáciu za o kilo a pol menšiu váhu a posunul sa tak na štvrtú priečku v triede, siedmu celkovo.
V rámci Majstrovstiev Slovenska triedy 125GP/Moto3 sa umiestnil na druhom mieste.

Obrázok k článku
Milan Búlik, otec pretekára:
"Víkend bol náročný ale nakoniec to dobre dopadlo. Jediná plnohodnotná jazda boli síce až nedeľné preteky, ale s predvedeným výkonom som spokojný. Dva dni sme sa trápili a tak aspoň v nedeľu sa podarilo urobiť pekný závod. Michal sa rýchlo dokázal prepracovať dopredu, čo ma veľmi potešilo. Penalizácia je jednoznačne moja chyba, keď som si nepostrážil množstvo paliva pri skúšobnom vážení. Za vzniknutú situáciu by som sa chcel technickým komisárom, všetkým organizátorom, súperom aj nášmu tímu ospravedlniť. Verím, že prekročenie váhového limitu o 1,5 kg nepovažujú za úmysel."

Za obrovskú pomoc pri riešení problému patrí veľké poďakovanie celému tímu Moto LG Ducati. Napriek tomu, že mali dosť roboty na svojej motorke, dokázali nájsť a odstrániť všetky chyby a pomohli nám dať Moriwaki do poriadku. Ďakujeme tiež každému, kto priložil ruku k dielu a všetkým, ktorí pomohli radami alebo sa čo i len zastavili. Za zapožičanie boxu patrí veľká vďaka tímu okruhu Slovakia Ring, predovšetkým pánovi Ľubošovi Miklovičovi.

Ďakujeme všetkým našim partnerom, komisii CPM Slovenskej motocyklovej federácie za umožnenie štartu a samozrejme fanúšikom za super fandenie.
BOS Búlik s.r.o., Redox Lučenec, BRS Technology, Auto Kelly Slovakia s.r.o., DUNLOP/GoodYear Central Europe, RSTmoto cz, Paolo Slovakia, VENIMEX Slovakia s.r.o., Boneko a.s., Yamaha Maco Racing Team, ITR Racing Parts, VST, DJ Steel, Webersport cz, Apetito Pizza Skalica, Šperk Holíč s.r.o., Moto-cup.sk, Motoclub Lehnice, Slovenská motocyklová federácia.

Foto: Petr Štola, archív M.Búlika

Počet hlasov: 0
Prihlásení užívatelia môžu ohodnotiť tento článok!   Páči sa mi

Galéria

Búlikove úspešné zakončenie víkendu Búlikove úspešné zakončenie víkendu Búlikove úspešné zakončenie víkendu Búlikove úspešné zakončenie víkendu Búlikove úspešné zakončenie víkendu

Najnovšie články z kategórie Motošport

Marquez potvrdil svoju dominanciu v Španielsku
Tri víťazstvá po sebe v meste Aragon a 72-bodové vedenie na šampionáte po 14 z 19 pretekov sezóny... aj tak vyzerala úspešná nedeľa na Španielovej domácej pôde. Líder šampionátového ...
30.9.2018 16:22, yurimy, 13561 zobrazení
Búlik v príprave na sezónu v Cartagene
Juniorský reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, pokračoval v príprave predsezónnym testom na španielskom okruhu Cartagena. Michal a jeho nový tím FAU55 RACING zahájili testovací program pred ...
1.3.2018 10:23, Redakcia, 13463 zobrazení
Michal Búlik v 2018 za tím vicemajstra sveta
Mladý reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, bude i v sezóne 2018 pretekať v prestížnom európskom seriáli RFME Campeonato de Espaňa de Velocidad, v triede Moto4. Dôležitá zmena pre Miška nastane ...
8.12.2017 10:02, Redakcia, 13883 zobrazení
O víťazovi MotoGP sa rozhodne na VC Valencie
Úradujúci šampión Marc Marquez sa na práve prebiehajúcej VC Valencii musí postaviť zoči-voči čiernemu koňovi Andreovi Doviziosovi, ktorý za ním zaostáva iba o 21 bodov. Podarí sa Marquezovi ustrážiť si ...
11.11.2017 12:58, yurimy, 15159 zobrazení
Michal Búlik v Španielsku bojoval o Top10
Po dlhej letnej prestávke mali Medzinárodné majstrovstvá Španielska predposlednú zastávku v hlavnom meste historického regiónu Castilla - La Mancha. Hektický a dramatický víkend zažil v Albacete mladý ...
3.10.2017 12:00, Redakcia, 13084 zobrazení

Diskusia

Diskusia zatiaľ nieje vytvorená

Prispievať do fóra môže len registrovaný užívateľ


Kontakt   |   Obchodné podmienky   |   Ochrana osobných údajov   |   8 registrovaných online