Aktuality
Nakupujem z domu - katalóg internetových obchodov
Kalendár akcií Diskusné fórum
In-Počasie SK

Posezónne udalosti MotoGP

Nov 2014
28
Kategória Motošport, napísal yurimy, 10969 zobrazení, hodnotenie: 0,

S úspešným koncom sezóny a ďalšou výhrou mladého Marca Marqueza (Honda) za nami by sa mohlo zdať, že správy z tohto motoristického športu na chvíľu zažijú útlm. Nie je tomu však úplne tak. Tento týždeň stoja za zmienku najmä dve udalosti, a to zmena sponzora na japonskom a holandskom okruhu a súkromná športová udalosť talianskeho jazdca Valentina Rossiho s názvom "100 kilometrov MotoRanču."

Motul novým sponzorom dvoch okruhov

Majitelia práv MotoGP, Dorna Sports, začiatkom týždňa s radosťou oznámili, že popredný výrobca motorových olejov a lubrikantov Motul bude po dobu nasledujúcich troch rokov sponzorovať dva okruhy motoristickej série, konkrétne v Japonsku a Holandsku. Firma tak docielila asociáciu s jednými z najočakávanejších pretekov sezóny, ktoré budú budúci rok na programe na 8. a 15. zastávke sezóny.

Obrázok k článku

Výkonný riaditeľ Dorna Sports, Pau Serracanta, vo svojom oznámení prehlásil, že spoločnosť zastrešujúca MotoGP s radosťou víta nového sponzora. Ten už navštívil oba okruhy a podľa Serracantu sa Motul skvele hodí do sponzorského portfólia najmä kvôli zaoberaním sa výrobou prvotriednych motoristických služieb a produktov.

Dôležité je ale povedať, že Motul nie je na scéne MotoGP žiadnym nováčikom a viac-menej podpísaním trojročnej zmluvy iba prehĺbil svoje puto so súťažou. V minulosti sa firma podobne ocitla na pozícii sponzora (sezóna 2014), i keď predtým bol záväzok iba sporadický. Zaviazaním sa na tri roky chce Motul navyše poukázať na svoj záujem podporovať motoristický šport na jej hlavnej scéne i za ňou.

Časovka na holandskom okruhu Assen sa budúci rok uskutoční 25-27. júna a Veľká cena Japonska nasleduje 9-11. októbra.

Rossi na svojom ranči zorganizoval vlastné preteky

Ani koniec oficiálnych pretekov neodradil druhého najlepšieho jazdca uplynulej sezóny, Valentina Rossiho, od ďalšieho pretekania. Taliansky jazdec si na svoj ranč nechal zvolať zopár mladíkov z jazdeckej akadémie a spoločne si zmerali sily na udalosti s názvom "100 kilometrov MotoRanču."

Jazdci pretekali v 16-tich pároch. Každá dvojica mala k dispozícii dva motocykle a odpovedač, ktorý si spolujazdci museli vymieňať každých päť kôl. Medzi pár pravidiel súťaže patril napríklad zákaz akýchkoľvek skratiek a diskvalifikácia v prípade straty odpovedača.

Obrázok k článku

Intenzívne preteky sa skončili až pri západe slnka a víťazmi sa stalo čisto talianske duo Niccolo Bulega a Lorenzo Baldassarri. Aktuálne výsledky minuloročného víťaza Rossiho tento rok stačili iba na druhé miesto, ktoré obsadil po boku Andrea Migna. Posledné pódiové umiestnenie patrilo dvojici Danilo Petrucci – Mattia Pasini.

Všetci jazdci MotoGP majú pred sebou dlhú prestávku, keďže pretekanie sa začne až na konci marca na okruhu v Katare. Aj v roku 2015 bude zaujímavé sledovať, či sa Marquezovi zadarí aj po tretíkrát.

Počet hlasov: 0
Prihlásení užívatelia môžu ohodnotiť tento článok!   Páči sa mi

Galéria

Posezónne udalosti MotoGP Posezónne udalosti MotoGP

Najnovšie články z kategórie Motošport

Marquez potvrdil svoju dominanciu v Španielsku
Tri víťazstvá po sebe v meste Aragon a 72-bodové vedenie na šampionáte po 14 z 19 pretekov sezóny... aj tak vyzerala úspešná nedeľa na Španielovej domácej pôde. Líder šampionátového ...
30.9.2018 16:22, yurimy, 13956 zobrazení
Búlik v príprave na sezónu v Cartagene
Juniorský reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, pokračoval v príprave predsezónnym testom na španielskom okruhu Cartagena. Michal a jeho nový tím FAU55 RACING zahájili testovací program pred ...
1.3.2018 10:23, Redakcia, 13842 zobrazení
Michal Búlik v 2018 za tím vicemajstra sveta
Mladý reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, bude i v sezóne 2018 pretekať v prestížnom európskom seriáli RFME Campeonato de Espaňa de Velocidad, v triede Moto4. Dôležitá zmena pre Miška nastane ...
8.12.2017 10:02, Redakcia, 14236 zobrazení
O víťazovi MotoGP sa rozhodne na VC Valencie
Úradujúci šampión Marc Marquez sa na práve prebiehajúcej VC Valencii musí postaviť zoči-voči čiernemu koňovi Andreovi Doviziosovi, ktorý za ním zaostáva iba o 21 bodov. Podarí sa Marquezovi ustrážiť si ...
11.11.2017 12:58, yurimy, 15827 zobrazení
Búlikove úspešné zakončenie víkendu
Záverečné podujatie Majstrovstiev SR a ČR v cestných pretekoch motocyklov sa odohralo na domácom okruhu Slovakia Ring. 11-ročný Michal Búlik, ktorý inak preteká v majstrovstvách Španielska, do pretekov nastúpil so ...
10.10.2017 15:13, Redakcia, 14261 zobrazení

Diskusia

Diskusia zatiaľ nieje vytvorená

Prispievať do fóra môže len registrovaný užívateľ


Kontakt   |   Obchodné podmienky   |   Ochrana osobných údajov   |   4 registrovaných online