Aktuality
Nakupujem z domu - katalóg internetových obchodov
Kalendár akcií Diskusné fórum
In-Počasie SK

Espargaro potešený svojim výsledkom

Nov 2015
16
Kategória Motošport, napísal yurimy, 11507 zobrazení, hodnotenie: 0,

Španielsky jazdec Pol Espargaro koncom minulého týždňa absolvoval prvý test na nadchádzajúcu sezónu 2016. Dvojdňovú prípravnú udalosť nakoniec opustil s deviatym najlepším časom a okrem výsledku si z nej odniesol ešte aj dobrý pocit.
Obrázok k článku
Rok 2016 sa bude točiť okolo zmien v súťaži MotoGP, a to hlavne po technickej stránke. Všetci jazdci budú totiž pretekať na 17-palcových pneumatikách Michelin a ďalej nešpecifikovaných technických parametroch.
Pol Espargaro, bývalý šampión súťaže Moto2, sa stal jedným z prvých šťastlivcov, ktorí dostali možnosť vyskúšať si nové pneumatiky. Jazdec mal už pred účasťou na testovaní pocit, že nové francúzske pneumatiky budú jeho štýlu pasovať viac ako pneumatiky z dielne firmy Bridgestone. Prechod na nové pneumatiky ale neprebehol len tak bez problémov – Espargaro jazdiaci na stroji Monster Yamaha Tech 3 sa na zemi ocitol hneď trikrát a úplné prispôsobenie si ešte vyžiada mnoho tréningu.

Okrem skúšania nových pneumatík si Espergaro ešte vyskúšal aj jazdu na spomínanom stroji Yamahy zo sezóny 2015, na ktorom odštartuje aj tú nadchádzajúcu. Svoje predposledné kolo odjazdil v čase 1'31.619, čo ho pasovalo za deviateho najrýchlejšieho jazdca testovania. Jeho výsledok zaostal za najlepším jazdcom Marcom Marquezom iba o pol sekundy.

Novembrové testovanie bolo pre seriál MotoGP poslednou udalosťou súčasnej sezóny. Jeho brány sa znovu otvoria až na začiatku februára na malajzijskom okruhu Sepang v rámci tradičného jarného testovania.

Espargarove dojmy

Espargaro bol i napriek svojím pádom nadšený z výsledkov testovania a teší sa zo svojho výsledku. Keďže nasadol na nový motocykel a nové pneumatiky, tak sa musí ešte veľa veciam priučiť. Jeho tím sa dokázal rýchlo pozviechať z jeho pádov a po rýchlom opravení motorky bol Espargaro schopný zajazdiť celkom úctyhodný čas.

Espargaro určite nebude jediný, kto si bude musieť zvyknúť na nové pneumatiky. Ich prítomnosť na všetkých motocykloch bude znamenať, že všetci jazdci budú nútení prispôsobiť svoj štýl novým podmienkam. A navyše, každý okruh má špecifické vlastnosti. Čo funguje na jednom z nich neznamená, že to isté bude fungovať aj na iných.

Do začiatku sezóny ešte ostáva takmer päť mesiacov. Jazdci si teraz dajú krátku prestávku a po nej budú pokračovať v jarnom testovaní. Výsledky o tom, ako sa Marcovi Marquezovi podarí v roku 2016 odpovedať na stratu víťazstva, budú okrem iného dostupné aj na tejto stránke. Zlepší sa jeho výkon a vyšvihne sa späť na prvé miesto?

Počet hlasov: 0
Prihlásení užívatelia môžu ohodnotiť tento článok!   Páči sa mi

Galéria

Espargaro potešený svojim výsledkom

Najnovšie články z kategórie Motošport

Marquez potvrdil svoju dominanciu v Španielsku
Tri víťazstvá po sebe v meste Aragon a 72-bodové vedenie na šampionáte po 14 z 19 pretekov sezóny... aj tak vyzerala úspešná nedeľa na Španielovej domácej pôde. Líder šampionátového ...
30.9.2018 16:22, yurimy, 13665 zobrazení
Búlik v príprave na sezónu v Cartagene
Juniorský reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, pokračoval v príprave predsezónnym testom na španielskom okruhu Cartagena. Michal a jeho nový tím FAU55 RACING zahájili testovací program pred ...
1.3.2018 10:23, Redakcia, 13560 zobrazení
Michal Búlik v 2018 za tím vicemajstra sveta
Mladý reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, bude i v sezóne 2018 pretekať v prestížnom európskom seriáli RFME Campeonato de Espaňa de Velocidad, v triede Moto4. Dôležitá zmena pre Miška nastane ...
8.12.2017 10:02, Redakcia, 13985 zobrazení
O víťazovi MotoGP sa rozhodne na VC Valencie
Úradujúci šampión Marc Marquez sa na práve prebiehajúcej VC Valencii musí postaviť zoči-voči čiernemu koňovi Andreovi Doviziosovi, ktorý za ním zaostáva iba o 21 bodov. Podarí sa Marquezovi ustrážiť si ...
11.11.2017 12:58, yurimy, 15246 zobrazení
Búlikove úspešné zakončenie víkendu
Záverečné podujatie Majstrovstiev SR a ČR v cestných pretekoch motocyklov sa odohralo na domácom okruhu Slovakia Ring. 11-ročný Michal Búlik, ktorý inak preteká v majstrovstvách Španielska, do pretekov nastúpil so ...
10.10.2017 15:13, Redakcia, 13980 zobrazení

Diskusia

Diskusia zatiaľ nieje vytvorená

Prispievať do fóra môže len registrovaný užívateľ


Kontakt   |   Obchodné podmienky   |   Ochrana osobných údajov   |   8 registrovaných online