Aktuality
Nakupujem z domu - katalóg internetových obchodov
Kalendár akcií Diskusné fórum
In-Počasie SK

Laverda 750 S

Feb 2010
3
Kategória Testy, napísal Redakcia, 9389 zobrazení, hodnotenie: 0,

Laverda 750 S nás celkom príjemne prekvapila. Táto spoločnosť nie je príliš známa, ale aj tak je táto motorka veľmi kvalitná. Ponúka výkonný a hlavne spoľahlivý motor, výborné brzdy a dobré jazdné vlastnosti.

O pohon motocykla Laverda 750 S sa stará relatívne nový motor so zdvihovým objemom 748cc, ktorý dáva najvyšší výkon 85 koní a krútiaci moment 75 Nm. Bohužiaľ, záťah v nízkych a stredných otáčkach je skutočne mizerný a motorka sa prebúdza až po prekročení hranice 7000 ot/min. Našťastie motoru toto vytáčanie vôbec nevadí, práve naopak, vo vysokých otáčkach sa mu páči. Prevodovka má šesť prevodových stupňov a najvyššia rýchlosť je 225 km/h.

V tomto smere nás motorka veľmi milo prekvapila. Kombinuje precíznosť a istotu v prejazde ostrých zákrut, ale nie je ani prehnane tvrdá. Za to všetko vďačí hlavne skvele vyváženému šasi a odpruženiu od spoločnosti Paioli. Vďaka relatívne nízkej hmotnosti je motorka príjemne agilná a mrštná. O bezproblémové zastavenie sa postarajú kotúčové brzdy, ktoré majú priemer 320mm vpredu a 245mm vzadu. Sú ostré a veľmi dobre dávkovateľné. Vädnutie je im skoro neznámy pojem.

Nájdete tu všetko, čo by ste od podobného motocykla očakávali. Značkové brzdy a odpruženie, športový výfuk a skvelé sedlo. To sú len niektoré aspekty výbavy. Kvalitný výfuk pochádza od spoločnosti Termignoni a je kompletne vyrobený z karbónu, čo zaručuje skvelú výdrž. Palubná doska je veľmi prehľadná a dobre čitateľná aj na priamom slnečnom svetle. Vďaka celkom pohodlnému sedlu sa môžete vydať aj do mesta, alebo na rozbitú okresku.

Čo sa týka kvality použitých materiálov, Laverda 750 S je na tom celkom dobre. Plasty sú na prvý pohľad aj dotyk kvalitné a celkové spracovanie je taktiež na vysokej úrovni. Nájdete tu veľa doplnkov z karbónu a hliníka, takže očakávajte aj skvelú trvanlivosť. Spoľahlivosť je na celkom priemernej úrovni a občas vás môžu prekvapiť problémy s elektronikou. Naproti tomu, motor je veľmi spoľahlivý a vydrží toho naozaj dosť, tak isto, ako aj brzdy.

Laverda 750 S je po cenovej stránke jedným z najvýhodnejších motocyklov, aký si môžete v dnešnej dobe kúpiť. Už sa síce nepredáva, ale ojazdený model môžete kúpiť už pod hranicou 84 tisíc korún. Pokiaľ sa vám podarí zohnať kvalitný kus, budete mať za pár korún vysoko nadpriemerný stroj. Konkurenčné motorky sú väčšinou drahšie a výbava býva na rovnakej, alebo horšej úrovni.

Laverda 750 S nás celkom príjemne prekvapila. Táto spoločnosť nie je príliš známa, ale aj tak je táto motorka veľmi kvalitná. Ponúka výkonný a hlavne spoľahlivý motor, výborné brzdy a dobré jazdné vlastnosti. Výbava je tiež na dobrej úrovni a motorku trochu zrážajú len občasné problémy s elektronikou. Ovládateľnosť je veľmi jednoduchá a vďaka nízkej hmotnosti je jazda veľmi agilná. Skrátka, táto motorka vás môže len príjemne prekvapiť, ale nikdy nesklame.

Počet hlasov: 0
Prihlásení užívatelia môžu ohodnotiť tento článok!   Páči sa mi

Galéria

Laverda 750 S Laverda 750 S Laverda 750 S Laverda 750 S

Najnovšie články z kategórie Testy

Honda CBR 500R
CBR500R - nový dizajn, vysoký výkon, jednoduchá ovládateľnosť, zrýchlenie a v neposlednom rade radosť z jazdy. To sú základné vlastnosti, ktoré nám utkveli v pamäti z Honda Test Days 2013 v ...
6.5.2013 15:04, Redakcia, 12132 zobrazení
Reportáž - Honda Test Days 2013
Tak, absovovali sme deň testovanie motocyklov Honda v Motor CAR - Bratislava. Predajca pre nás pripravil skutočne širokú ponuku testovaných motocyklov. Naši testeri, ale aj verejnosť si prišli na svoje. Na testovacej jazde sme si ...
22.4.2013 10:59, Redakcia, 15986 zobrazení
Honda Test Days aj v roku 2013
Vyskúšajte si motocykle Honda u vášho najbližšieho dealera. Premýšľate o kúpe nového motocykla Honda, ale chcete si ho najskôr vyskúšať? Podobne ako minulý rok máte aj tento rok možnosť ...
12.4.2013 15:09, Redakcia, 9947 zobrazení
Triumph Speed Triple
Dnes vám prinášame prvé dojmy z testovania motocykla Triumph Speed Triple, ktorý je bezosporu leaderom svojej triedy. Testovanie prebiehalo na Kanárskych Ostrovoch a testovací jazdec bol skúsený Roland Brown. Klasická ...
3.2.2010 23:31, Redakcia, 9697 zobrazení

Diskusia

Diskusia zatiaľ nieje vytvorená

Prispievať do fóra môže len registrovaný užívateľ


Kontakt   |   Obchodné podmienky   |   Ochrana osobných údajov   |   5 registrovaných online