Aktuality
Nakupujem z domu - katalóg internetových obchodov
Kalendár akcií Diskusné fórum
In-Počasie SK

Aké oblečenie na MOTO ?

Jul 2017
27
Kategória PR články, napísal Redakcia, 21304 zobrazení, hodnotenie: 0,

Obrázok k článku
Práve som si kúpil motocykel. Aké oblečenie si mám vybrať? Moto kombinézy a moto topánky patria medzi technologicky najprevratnejšie časti oblečenia vôbec. Chránia každého motorkára pred chladom, dažďom a slnečným žiarením. Pri nehode nám môže moto oblečenie zachrániť život, alebo ušetriť mnohé odery.


Keď je rýchlosť nebezpečná
Ľudské telo nie je vyvinuté tak, aby zvládlo nehodu pri vysokej rýchlosti. Predstavte si, že sa vozíte na motocykli okolo mesta. Vaša rýchlosť bude približne 50 km/hod. Ak by ste v týchto podmienkach havarovali, následky by boli katastrofálne. Našťastie, pokročilé materiály vás dokážu ochrániť.


Obrázok k článku
Dva v jednom alebo motokombinézy
Výhodou moto kombinézy je, že sa skladá z dvoch častí. Z moto bundy a moto nohavíc. To znamená, že nemusíte strácať čas vyberaním každého kusu zvlášť.

Materiál
Vo všeobecnosti by sme moto kombinézy mohli zaradiť do dvoch kategórii – kožené a textilné. Na textilné sa najčastejšie využívajú rôzne funkčné materiály ako polyester, polyamid a cordura. Vďaka nim vás textilné moto oblečenie môže ochrániť podobne ako koža. Navyše sú vybavené vode odolnou membránou, takže vás už nijaké počasie neprekvapí. Kožené moto kombinézy doplnia povestnú čerešničku na torte vášmu štýlu cestného piráta. Najnovšie generácie sú doplnené o funkčné vrecká, komfortné zateplenia a popruhy.

Ochranné prvky
Aby bol váš pancier dokonalý, je potrebné pozerať sa aj na kvalitu ochranných prvkov. Dávajte si pozor, aby oblečenie bolo vybavené CE bezpečnostným certifikátom. Niektoré značky znižujú náklady tým, že odstránia chrániče. Keby ste siahli po takomto produkte, následky pri nehode by boli katastrofálne.

Obrázok k článku
Podmienky jazdy
Pred kúpou moto kombinézy si premyslite, v akých podmienkach budete jazdiť. Produkty zo sieťoviny, perforovanej kože alebo také, ktoré obsahujú viac otvorov sa hodia skôr do teplého počasia. Ak budete jazdiť skôr vo vlhkom alebo studenom počasí, voľte dobre zateplené a vode odolné oblečenie. Nech sú vaše nároky na jazdu akékoľvek, značka W- TEC ponúka široký sortiment produktov. Moto oblečenie tohto obľúbeného výrobcu je k dispozícii v e-shope inSPORTline.sk.


Moto čižmy a moto topánky
Okrem ochrany tela samotného, nesmiete zabudnúť posilniť aj svoje nohy. Moto čižmy a moto topánky vás nesklamú ani v klzkom a nerovnom teréne. Každý dobrý pár topánok na jazdenie by mal siahať tesne na bod nad členkom. Týmto spôsobom výborne držia stabilitu nohy pri nepredvídateľných pohyboch.
Podľa štýlu jazdenia si môžete vybrať z dvoch typov obuvi. Nízke moto topánky sú určené na rekreačné jazdenie. Sú výborným riešením v prípade, že hľadáte komfortný variant s nízkou hmotnosťou.
Ak potrebujete ochranu pri extrémnejších podmienkach, vyberte si vysoké moto čižmy. Pevnejšie fixujú chodilo. Vďaka protektorom na členku a špičke zabezpečujú maximálnu bezpečnosť.

Počet hlasov: 0
Prihlásení užívatelia môžu ohodnotiť tento článok!   Páči sa mi

Galéria

Aké oblečenie na MOTO ? Aké oblečenie na MOTO ? Aké oblečenie na MOTO ?

Najnovšie články z kategórie PR články

Ako si vyskladať výbavu na motokros?
Moto športy rozhodne patria medzi tie, ktoré si vyžadujú kvalitnú výbavu. Bezpečnosť je totiž absolútne prvoradá a bez príslušenstva, ktoré vás ako jazdca dôkladne ochráni, by ste na motorku ani nemali ...
3.10.2017 12:51, Redakcia, 15346 zobrazení
Popularita vyklápacích moto prilieb
Čo sa skrýva za popularitou vyklápacích moto prilieb ? Prilba je jednou z najdôležitejších súčastí moto oblečenia. Podľa druhu jazdy sú na trhu dostupné rôzne druhy. V čom sa skrývajú výhody ...
21.8.2017 9:16, Redakcia, 13533 zobrazení
Veľká Cena Piešťany 2017
Veľká cena Piešťan – legenda motocyklových pretekov pokračuje. Piešťanský trojuholník, Cena Slovenska, Cena Slovenskej republiky. Tieto názvy niesli podujatia, ktoré v minulých desaťročiach lákali priaznivcov ...
3.7.2017 9:47, Redakcia, 11169 zobrazení
Čekovský Ambasádorom Harley-Davidson
Marián Čekovský sa stal Ambasádorom Harley-Davidson na Slovensku. Marián Čekovský je na Slovensku známy z koncertných pódií a televíznej obrazovky. Málokto však vie, že od detstva vnímal ...
9.5.2017 14:07, Redakcia, 13779 zobrazení
Auto Kelly Slovakia podporuje Michal Búlika
Známe žlto čierne logo spoločnosti Auto Kelly väčšina z vás určite pozná. Možno ste si tieto farby všimli i vo vašom meste na predajni autopríslušenstva či na aute, ktoré prechádzalo popri vás. Odteraz budete ...
27.4.2017 15:06, Redakcia, 10750 zobrazení

Diskusia

Diskusia zatiaľ nieje vytvorená

Prispievať do fóra môže len registrovaný užívateľ


Kontakt   |   Obchodné podmienky   |   Ochrana osobných údajov   |   6 registrovaných online